Sandra Faas is sinds 2011 een van onze secretaresses. Op dit moment is zij gedetacheerd bij de afdeling Strategie & Beleid bij Provincie Flevoland. In deze blog vertelt zij wat het werk bij een provincie inhoudt.

Bestuurssecretaresse Sandra: ‘Mensen zijn dankbaar dat je er bent.’

Foto Tjitske Sluis

Sandra Faas is sinds 2011 een van onze secretaresses. Op dit moment is zij gedetacheerd bij de afdeling Strategie & Beleid bij Provincie Flevoland. In deze blog vertelt zij wat het werk bij een provincie inhoudt.

Sinds september ben ik gedetacheerd bij de Provincie Flevoland als bestuursecretaresse van het secretariaat van de afdeling Strategie & Beleid. Ik hou me bezig met de coördinatie van het secretariaat en het team van projectondersteuners. Deze opdracht loopt tot juni, dan moet het plan geïmplementeerd zijn en hopelijk zijn dan ook de nieuwe mensen aan het werk.

Dankbaar dat je er bent

Het is heel leuk om iedere keer weer nieuwe mensen om je heen te hebben en om iets voor ze te kunnen betekenen. Soms is het alleen maar uit de brand helpen, een andere keer is het een nieuwe structuur helpen neerzetten. Mensen zijn in ieder geval altijd heel dankbaar dat je er bent. Dat is heel fijn.

Provinciale Staten

Als bestuurssecretaresse kun je gedetacheerd worden bij het bestuurssecretariaat, dan werk je voor een gedeputeerde. Dat is vergelijkbaar met het werken voor een wethouder of burgemeester, alleen werk je voor een groter gebied. De afdeling waar ik zit, zit een laag daaronder. Deze afdeling zorgt voor de beleidsplannen en strategisch advies aan de gedeputeerden van Gedeputeerde Staten.

Verkiezingen voor de deur

Op dit moment staan de Provinciale Statenverkiezingen natuurlijk voor de deur. Op de afdeling waar ik werk, Strategie & Beleid, wordt op dit moment druk gewerkt aan een handreiking voor de coalitiebesprekingen. Wat speelt er binnen de Provincie? Wat zijn belangrijke items. Dergelijke zaken komen in dit informatiedocument aan de orde.

Topdrukte bij de één…

Bij de Statengriffie zijn de collega’s op dit moment heel druk met de verkiezingen zelf. Ze hebben eerder al inwoners van de provincie uitgenodigd om zich kandidaat te stellen voor de Provinciale Statenverkiezingen. Mensen hebben zich daarvoor gemeld, zijn uitgenodigd voor een introductie, en nu is het de tijd van campagne voeren. Er wordt binnen de Provincie veel aan promotie gedaan door de partijen. Ook zijn deze collega’s bezig met de voorbereidingen door de verkiezingen en voor al het werk dat straks op hen afkomt als de nieuwe leden van de Provinciale Staten er zijn. Daar moet een groot inwerkprogramma voor komen en dat is nogal een klus.

…is even op adem komen voor de ander

Bij Bestuurs- en Directieondersteuning is het nu juist iets rustiger. De gedeputeerden hebben bijna geen bestuurlijke overleggen meer en die worden in deze periode ook niet meer gepland. Dat scheelt in de agendaondersteuning. Een aantal leden van Gedeputeerde Staten zijn ook lijsttrekker van hun partij, dus dat betekent dat zij ook heel veel in de provincie bezig zijn om campagne te voeren. Een mooi moment voor die collega’s om even op welverdiende adem te komen. Als na de verkiezingen de nieuwe coalitie gevormd wordt en de nieuwe gedeputeerden worden benoemd, dan begint voor hen het hele circus weer.

Makkelijk inzetbaar

Ik zit in het segment van Public Support dat wordt uitgezet bij de overheid. Dat kunnen grote of kleinere gemeenten zijn, provincies, maar dat kan ook een waterschap zijn. Er zijn heel veel overheidsgebieden waar je gedetacheerd kunt worden. Ik heb hiervoor langere tijd bij de concernstaf van de gemeente Amersfoort gewerkt. Die ervaring heb ik meegenomen naar Public Support. Omdat ik intussen zoveel organisaties heb gezien en zoveel kennis heb opgedaan ben ik inzetbaar op alle fronten en makkelijk in te werken op alle portefeuilles die er zijn.

Fijne uitdaging

Werken voor Public Support bevalt mij geweldig. Je krijgt steeds andere opdrachten in andere uithoeken van het land en bij verschillende overheidsinstanties. Het heeft mijzelf verrijkt in mijn kennis van verschillende gemeenten van Nederland. Ik vind het altijd weer een nieuwe uitdaging om nieuwe kennis op te bouwen over de organisatie, te leren wat daar allemaal speelt en hoe zij dat aanpakken. Die wisselende opdrachten, daar moet je wel een type voor zijn. Niet iedereen houdt daarvan. Maar ik hoor bij die mensen die heel bewust voor deze flexibiliteit kiezen. Ik zie daar echt de meerwaarde en een fijne uitdaging in.

Meer weten? Wil je ook aan de slag als secretaresse? Of ben je op zoek naar een secretaresse? Neem dan gerust contact met ons op! Wij zijn altijd op zoek naar onbevangen en initiatiefrijke teamspelers.

Call Now Button