‘Door de gevarieerde keuze kun je kiezen om in te zoomen of juist je horizon te verbreden.’

‘Door de gevarieerde keuze kun je kiezen om in te zoomen of juist je horizon te verbreden.’

Marcella Barbier is sinds 15 oktober in dienst bij Public Support. Zij is gedetacheerd geweest bij een ingenieursbedrijf en is nu tijdelijk stand-by. Een mooie gelegenheid om tot in detail te kijken naar de nieuwe e-learning-omgeving van Public Support.

Veel ervaring opdoen

Ik werk nog maar kort bij Public Support, maar vind het nu al erg leuk. Doordat je met verschillende bedrijven kennismaakt, voer je veel verschillende taken uit en doe je veel ervaring op. Alle bedrijven werken anders; daar kun je van leren en dat kun je weer naar andere opdrachtgevers meenemen.

Variëteit aan trainingen

Ik sta nu sinds een korte periode stand-by. Dat kwam eigenlijk best goed uit, want José Brus, de Talent Manager van Public Support, was bezig een e-learning-omgeving te implementeren voor Public Support. Ik werd gevraagd te helpen met testen. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen. Er zitten zo’n 125 trainingen in de leeracademie. Je kunt trainingen op persoonlijk vlak doen, zoals ‘Hoe kan ik meer werkplezier krijgen’ of ‘Doelgericht werken’. Maar er zijn ook veel Office-trainingen zoals Excel, Word en PowerPoint. Daarnaast kun je ook bijvoorbeeld commerciële trainingen volgen, trainingen op het gebied van productiviteit en taalcursussen.

Verbreden of verdiepen; het kan allebei

Door die gevarieerde keuze kun je ervoor kiezen om in te zoomen of juist je horizon te verbreden. Je kunt een training kiezen die aansluit bij de opdracht die je op dat moment uitvoert, zodat je in bepaalde taken nog beter wordt. Maar je kunt er ook juist voor kiezen een training te volgen in iets waar je nog onervaren in bent, zodat je weer breder kunt worden ingezet. Zo had ik nog nooit intensief met Excel gewerkt. Ik kende het wel, maar wist nog niet hoe ik met formules en dergelijke om moest gaan. Ik heb toen de Excel-training gedaan; een heel fijne training met veel oefeningen. Ik heb er heel veel van geleerd.

De afwisseling maakt het leuk

De leeracademie biedt niet alleen veel verschillende trainingen aan, er zijn ook veel trainingsvormen. De een houdt nu eenmaal meer van lezen, de ander van filmpjes kijken. Ik ben zelf meer van de praktijk dan van de theorie. Door iets te doen leer ik het snelst. Maar de combinatie aan leervormen die de academie biedt vind ik heel fijn. Je begint met een introductiefilmpje. Daarna doe je een quickscan; daarmee test je waar jouw sterke en zwakke punten liggen. Waar weet je al veel van en waar valt nog veel te leren? Zo zie je heel snel waar je je in kan ontwikkelen. Heel prettig. Een training bestaat uit, video’s, tekst, magazines etc. Die variatie maakt de training leuker dan alleen tekst. Wat ook heel fijn is, is dat je een training niet in een keer hoeft af te ronden. Je kunt het per module afwerken. Zeker als je een fulltime job hebt, maakt dat de drempel om te beginnen een stuk minder hoog.

Afsluiting met een certificaat

Aan het eind van elke training doe je een eindtest. Als je die goed doet krijg je een certificaat. Ook na elke module krijg je een opdracht, maar daarvan krijg je geen uitslag vanuit de leeracademie, daarover moet je echt sparren met bijvoorbeeld een leidinggevende. Daar moet je dan wel de gelegenheid voor hebben. Gelukkig zijn die tussenopdrachten niet verplicht; ook als het een keer niet lukt om het met iemand te bespreken, kun je gewoon verder met de training.

Continue verbeteringen

De leeracademie is pas sinds 1 maart in gebruik genomen. Waren er voor de officiële start nog wat kleine dingen die niet klopten, het wordt steeds beter. Vorige week ben ik bijvoorbeeld begonnen met een nieuwe training, en ik zag al dat de lay-out ten goede was aangepast. De e-learning-omgeving wordt dus continu verbeterd.

Aanrader!

Ik raad al mijn collega’s aan met de leeracademie aan de slag te gaan. Laatst sprak ik twee collega’s bij een zaterdagtraining. Zij zaten ergens mee. Ik heb ze toen een training uit de leeracademie aangeraden. Doordat ik bepaalde trainingen ervaren heb, kan ik ze ook weer collega’s aanraden. Mijn advies? Het is een prachtig aanbod. Doe er je voordeel mee!

Meer weten?

Wil je ook aan de slag als secretaresse? Of ben je op zoek naar een secretaresse? Neem dan gerust contact met ons op! Wij zijn altijd op zoek naar onbevangen en initiatiefrijke teamspelers.

Call Now Button