Public Support weer even onder de aandacht tijdens het VNG-Jaarcongres

Op 4 en 5 juni vindt het VNG-Jaarcongres plaats. Dit tweedaagse congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten is een congres waar zo’n 2.500 gemeentebestuurders van Nederland elkaar ontmoeten. Public Support is als exposant ook aanwezig op dit congres. Linda van de Weijer, mede-eigenaar en regiodirecteur van Public Support vertelt waarom dit congres zo interessant is.

Besturen is mensenwerk

Dit jaar vindt het VNG-Jaarcongres plaats in Barneveld. Het thema is ‘Besturen is mensenwerk’. Na een plenair ochtendprogramma met interessante sprekers en een gezamenlijke lunch op de beursvloer in de Midden Nederland Hallen, maken de bestuurders ’s middags in deelsessies kennis met de veelzijdigheid van Barneveld, Regio Foodvalley en Regio Amersfoort. ’s Avonds komt iedereen weer bijeen voor een informeel avondprogramma op Landgoed De Schaffelaar in Barneveld. Op de tweede dag is de Algemene Ledenvergadering.

Als exposant op de beursvloer

Een belangrijk onderdeel van het VNG-Jaarcongres is de beurs. Als partij die belangstelling heeft voor en zaken wil doen met de overheid, is het natuurlijk interessant aanwezig te zijn op de beursvloer. Wij zijn dan ook al zeven jaar als exposant op de beurs aanwezig, samen met zo’n 90 andere exposanten en sponsoren. Dat varieert van een ondernemer die zich bezighoudt met duurzame oplossingen voor de woningbouw, tot partijen die actief zijn in het sociaal domein, bedrijven die zich bezighouden met werving en selectie of zoals wij, die breed ondersteuning kunnen leveren aan bestuurders, griffiers, managers et cetera.

Feest van herkenning

Het is voor ons belangrijk aanwezig te zijn bij dit congres. Niet alleen om bestuurders die we nog niet kennen te vertellen over Public Support, vooral ook om bestaande, warme contacten weer even aan te halen. We doen bij heel veel gemeenten zaken, en zijn inmiddels een bekende speler in de markt. Mooi voorbeeld hiervan is van het congres van vorig jaar, toen een delegatie van een gemeente langs onze stand liep en wij horen: ‘Hé, via dat bureau komt Petra, die tijdelijk ons secretariaat versterkt!’ Dat is ontzettend leuk om te horen. Het is voor ons echt een feest van herkenning en het is een mooie gelegenheid om veel bestuurders in twee dagen tijd, even kort te spreken.

Zichtbaar zijn door het klein te houden

Onze aanwezigheid houden wij bewust klein; geen grote cadeaus of attracties. Aanwezig zijn is het belangrijkst. We zijn daar met vier regiodirecteuren, waardoor we veel bestuurders kunnen (aan)spreken. Een afspraak maken om eens rustig bij te praten is dan snel gedaan. Public Support bestaat bijna 10 jaar en het is heel prettig dat we in die jaren ons netwerk zo hebben zien groeien. Ruim 80% van de gemeentelijke organisaties heeft inmiddels kennis gemaakt met de kwaliteit die wij leveren.

Top of mind

De meeste gemeenten kennen ons van ondersteuning van colleges van B&W en griffies, maar wij leveren ook ondersteuning op projecten en programma’s. Dat doen wij met vakvolwassen projectondersteuners, maar ook met hoogopgeleide jonge talenten. Wij willen dat graag extra onder de aandacht brengen, want veel gemeenten werken project- en programmagestuurd en kunnen ook voor deze ondersteuning een beroep op ons doen. Uiteindelijk is het vooral de bedoeling dat we weer even top of mind zijn, dat mensen denken: ‘Oh ja, Public Support, daar moeten we zijn voor professionele ondersteuning, waar dan ook in de organisatie!’

Meer weten?

Kom gezellig langs onze stand tijdens het congres. Ben je daar niet aanwezig, dan kun je altijd rechtstreeks contact met ons opnemen.

Call Now Button