Berichten van de Werkmetjehart-vloer: gesprek met Miranda over het 50-jarig jubileum van de NVD

Datum

26 november 2020

De NVD: 50 jaar jong!

Public Support is al jaren partner van de Nederlandse (vak)Vereniging voor directie- en managementondersteuners (NVD). Dit jaar bestaat de NVD 50 jaar. Reden waarom onze directieassistent Monica Kuppens met een topondersteuner die een actieve rol speelt binnen de vereniging, in gesprek gaat over het verleden, heden en de toekomst van de NVD.

Miranda Hogendoorn heeft zich in een eerder interview in de serie #BerichtenvandeWerkmetjehart-vloer al persoonlijk voorgesteld. Miranda sloot zich aan bij de NVD om haar netwerk te verbreden en om gebruik te kunnen maken van alle ontwikkelingsmogelijkheden die de NVD biedt. Zij is nu ruim 2 jaar lid en actief in het regioteam Noord-Holland/Flevoland en staat altijd open voor nieuwe carrièremogelijkheden.

De NVD bestaat 50 jaar, waarom is de vereniging destijds opgericht?

Adri Hart, Nora van Breemen en Yvonne van Randwijk waren collega’s bij de Coöperatieve Vereniging Centraal Beheer in Amsterdam. Als directie- en managementondersteuners hadden zij behoefte aan een vakvereniging voor secretaresses. Deze bestond echter niet. Adri, Nora en Yvonne schreven vervolgens 2.100 collega directie- en managementondersteuners aan met hun idee een vereniging op te richten. De reacties waren zeer positief; het bleek een gat in de markt. Op 28 april 1970 was de vereniging een feit.

Hun pionierswerk heeft geresulteerd in de NVD van nu, een vereniging met circa 600 leden en ongeveer 170 partners. Een resultaat waar we trots op zijn. We zijn de oudste en grootste vereniging van directie- en managementondersteuners in Nederland. En onze missie is nog steeds verbinding, groei, vernieuwing en verdieping.

Voor het jubileumjaar stonden natuurlijk allerlei evenementen op het programma. Die hebben we op een andere manier moeten vormgeven.

Waarom heb je besloten om van “gewoon” lid een actieve rol te gaan spelen in de vereniging?

De rol van regioteamlid ben ik gaan doen om me persoonlijk nog verder te ontwikkelen en zodat ik hiermee nog meer kennis en ervaring op kan doen. Ik daag mezelf graag uit. Ik krijg veel energie om met een team concepten te bedenken om de leden steeds weer aangenaam te verrassen met mooie bijeenkomsten en inhoudelijke sessies.

Hoe zorgt de NVD dat zij vooroploopt en zo de leden kan voorzien van bijvoorbeeld kennis en vaardigheden, tools en opleidingen?

Als we terugkijken op de afgelopen maanden moeten we de conclusie trekken dat we eigenlijk enorm veel hebben georganiseerd voor onze leden. Met name in de vorm van webinars natuurlijk. Slechts een paar voorbeelden zijn: Microsoft 365, Overtuigen met je stem, Slimmer werken in de Cloud, Ethiek op het werk, De toekomst van de virtual assistant, Hoe gebruik je Instagram.

Wij organiseren normaliter fysieke NVD-bijeenkomsten. Die staan in het teken van training en locatiebezoek, maar hebben ook een netwerkkarakter waar NVD-leden en NVD-partners elkaar ontmoeten. Ook niet-leden zijn altijd van harte welkom om kennis te maken met onze vakvereniging. We wisselen goed af tussen vakinhoudelijk en persoonlijke ontwikkeling. Naast een landelijke agenda, wordt er ook veel in de regio’s georganiseerd. Onze leden mogen deelnemen in elke regio.

Hoeveel leden zijn er nu?

In totaal hebben we nu 630 leden. Per regio verschilt het aantal leden nogal. Dus een mooie uitdaging voor de diverse regio’s om het ledenaantal te verhogen.

Hoe zien jullie de toekomst van de NVD

Opleiding staat ook volgend jaar weer hoog op de agenda. Daarnaast willen wij ons meer richten op young professionals en tot een nauwere samenwerking met de partners komen. We willen onze leden de kans geven om bijeenkomsten te kunnen bijwonen, daarom gaan we testen met het organiseren van bijeenkomsten in het weekend.

Een ander speerpunt is het uitbouwen van ons ledenaantal. We willen het lidmaatschap laten uitgroeien tot een soort keurmerk. Zodat als je NVD op je cv hebt staan, een werkgever weet dat je het belangrijk vindt jezelf te blijven ontwikkelen en te netwerken met vakgenoten.

We hebben sinds kort ook een nieuwe website die we nog verder willen uitbouwen.

In ons jubileumjaar 2020 hebben we iets nieuws geïntroduceerd, namelijk het NVD-bedrijfslidmaatschap! Hiermee voldoen we aan de wens van veel bedrijven, die graag hun managementondersteuners de mogelijkheid willen bieden om zich te blijven ontwikkelen op hun vakgebied en lid te worden van een landelijk netwerk van professionals.

Kortom we zijn een vereniging in beweging met een mooie toekomst.

Public Support is NVD-partner. Wat betekent deze samenwerking?
Als grootste detacheerder van topsecretaresses binnen de publieke sector is Public Support natuurlijk NVD-partner en te vinden op het NVD-plein op de website. Persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling staan bij Public Support hoog in het vaandel. Door het partnership met NVD houden we voeling met de ontwikkelingen in het secretaressevak. Wij zijn graag aanwezig bij de NVD-bijeenkomsten om met de leden in gesprek te gaan over ons mooie vak.

Meer informatie kun je vinden op www.nvdsecretaresse.nl