"Met alleen werkervaring kom je er niet" - Sabine Fontaine over persoonlijke ontwikkeling

Datum

10 februari 2021

Mijn naam is Sabine Fontaine. Ik ben werkzaam als assistent controller en salarisadministrateur bij Public Support. Ik heb nu zo’n tien jaar ervaring opgedaan op finance-afdelingen bij verschillende bedrijven. In de afgelopen paar jaar heb ik meerdere diploma’s behaald, dat had ik tien jaar geleden echt niet gedacht!

Alhoewel ik zonder veel moeite mijn havodiploma heb behaald, heb ik leren nooit leuk gevonden en was de motivatie ver te zoeken.

Na de middelbare school had ik dan ook géén idee welke kant ik op wilde en ben ik toen maar Informatica en informatiekunde gaan studeren, wat het niet was. Na diverse omzwervingen ben ik bij toeval op een financiële afdeling beland, waar ik meteen mocht meehelpen met de migratie naar een nieuw boekhoudpakket. Dat vond ik onwijs leuk! Later heb ik bij andere bedrijven steeds meer ervaring opgedaan. Ik werd aangenomen voor een bepaald takenpakket, maar na een tijdje deed ik veel meer dan dat. Ik heb geluk gehad met leidinggevenden die mij hielpen mijzelf te ontwikkelen en niet vasthielden aan het takenpakket waarvoor ik was aangenomen.

Na een paar jaar kwam het besef, met alleen werkervaring kom je er niet… Ik ben toen begonnen met de opleiding MBA. De eerste module heb ik nog via een opleider klassikaal gedaan, maar dat is niks voor mij. De andere modules heb ik zelfstandig gedaan, dat is blijkbaar mijn manier van leren. Ongeveer anderhalf jaar geleden ben ik ook de salarisadministratie gaan doen bij Public Support en heb daarvoor het diploma PDL behaald. Momenteel ben ik bezig met de implementatie van een nieuw salarispakket, waarvoor een koppeling wordt gebouwd met ons hrm-pakket. Van pakketkeuze tot procesbeschrijvingen maken. Van projecten zoals dit, procesverbeteringen vooral door middel van automatisering, in combinatie met cijfers, krijg ik ontzettend veel energie. Ondertussen is mijn leermotivatie ook geen probleem meer en heb ik vorig jaar Bestuurlijke informatievoorziening, rapporteren en adviseren door financials en het Assistent controller-diploma behaald.

Nu ben ik bezig met HBO Controlling, waarvoor ik in december de eerste module heb behaald. Voor de toekomst heb ik nog op mijn lijstje staan het VPS-diploma en de post bachelor Financial control.

Ik heb nu echt gevonden wat ik leuk vind en wil mij daarin blijven ontwikkelen. Daardoor kost het leren niet zoveel moeite en blijf ik gemotiveerd. Ik wens anderen dat ook toe. Blijf investeren in jezelf, dat betaalt zich later zeker terug!