Lees hier de ervaring van Siebe Visser, Opdrachtgever via Public Support.

Siebe Visser is programmamanager duurzaamheid bij de gemeente Ermelo.

‘Via Public Support kom je als overheidsinstelling laagdrempelig aan jonge krachten, die zich vervolgens enorm ontwikkelen in je organisatie. Tegelijkertijd volgen ze trainingen bij Public Support. Daardoor zijn ze snel van toegevoegde waarde. Jong talent voor de overheid op een gemakkelijke manier vinden? Het kan hier!

‘Of wij konden helpen met trainingsplekken voor een groep enthousiaste junioren. Dat vroeg Public Support ons in 2017. Wij kenden Public Support nog niet, maar waren zeker geïnteresseerd. Ik werkte destijds bij de gemeente Ermelo voor het programma Duurzaamheid dat nog in opstartfase was. Die gemeente is ambitieus en wilde meerdere projecten rondom dit programma starten. Daar konden we wel de denkkracht van jonge mensen bij gebruiken. Dus besloot ik om tafel te gaan met Public Support.

Proefperiode

Om te onderzoeken of een traineeship bij de gemeente zou passen, hebben we eerst een proefperiode van drie maanden afgesproken. Die afspraak – en de voordelige prijs – was voor ons ideaal. We hadden direct een goede klik met trainee Rianne. Zij volgde naast haar werkzaamheden bij ons ook trainingen bij Public Support. Het leuke van zo’n traineeprogramma is dat trainees onderling veel ervaringen kunnen uitwisselen. Vooral als een andere trainee van Public Support ook bij een duurzaamheidsprogramma van een andere gemeente meedraait. Dat was bij onze trainee Rianne het geval. Zij konden goed sparren met elkaar. Zo leer je als trainee snel.

Gelijk in de praktijk brengen

Rianne heeft hier in totaal twee jaar gewerkt en is in die tijd flink gegroeid. Ze kent de lijntjes binnen de gemeente en draait nu zelfstandig projecten. De combinatie van leren en tegelijkertijd praktijkervaring opdoen, daar sta ik erg achter. Iemand leert hierdoor veel in korte tijd en kan al snel van toegevoegde waarde zijn. We hebben tijdens het traject ook goed contact gehad met Public Support. Ze bieden de overheid een laagdrempelige manier om aan jonge krachten te komen, die vervolgens enorm kunnen groeien in je organisatie. Als je als gemeente geen eigen traineeprogramma hebt, is dit zeker een aanrader. Public Support ontzorgt je door het gehele leerprogramma voor de trainees zelf aan te bieden.’