Lees hier de ervaring van Agnes Bordewijk, Topsupporter bij Public Support.

Agnes is topsupporter bij de overheid.

‘Ik word gekoppeld aan opdrachtgevers waar ik goed pas. Bij Public Support ben je geen nummer. En overal waar je komt, word je gewaardeerd. Je brengt vaak ook waardevolle kennis mee. Je bent geen nummer bij Public Support’

‘Zes jaar geleden wilde ik het roer omgooien. Ik was het winstbejag uit het bedrijfsleven beu en wilde meer voor de maatschappij betekenen. Werken in de publieke sector leek me daarop hét antwoord. Wisselende opdrachten uitvoeren en bij veel gemeenten een kijkje in de keuken krijgen; het leek me heerlijk. En dat is het ook nog steeds. Na zes jaar bij Public Support heb ik een enorm netwerk opgebouwd en ben ik helemaal thuis in gemeenteland”.

Ingewijd in de overheid

Voordat ik bij Public Support begon, was ik zelfstandig ondernemer in het bedrijfsleven. Dus werken bij de overheid was nieuw voor me. Daarom volgde ik eerst het Gemeente Plustraject van Public Support. In drie maanden tijd leerde ik hoe de lijntjes en processen bij de gemeente lopen. Dat moest ik onder de knie hebben om ook het complexe agenda- en e-mailbeheer te kunnen doen. Om een voorbeeld te noemen: als de wethouder een bestuurlijk overleg wil, dan weet ik dat je daar een ambtelijk ondersteuner bij moet inplannen.

Waardevolle kennis

Inmiddels heb ik bij tientallen gemeenten gewerkt. En overal was ik op mijn plek. Ik word gekoppeld aan opdrachtgevers waar ik goed pas. En heb ik ergens moeite mee dan kan ik altijd aan de bel trekken bij mijn regiodirecteur. Je bent zeker geen nummer bij Public Support. En overal waar ik kom, word ik gewaardeerd. Ik breng vaak ook waardevolle kennis mee. Zo heb ik een handig formulier dat ik bij de ene gemeente gebruikte, doorontwikkeld en ingevoerd bij een andere gemeente. Ook kennis over digitale systemen die ik bij de ene gemeente opdoe, kan ik bij een andere weer inzetten. Public Support voorziet de sector niet alleen van goede mensen, maar helpt ook om die sector te verbeteren en te verbinden.’