Lees hier de ervaring van Chantal Ploum, Topsupporter bij Public Support.

Chantal is een ervaren secretaresse en bij ons in vaste dienst. Zij volgt het traineeship 50+.

‘Ons vak verandert van dag tot dag, met mijn Traineeship 50+ kan ik bijblijven. Met de speciale trainingen van Public Support kan ik me zowel op menselijk vlak als vakinhoudelijk ontwikkelen. Open en uitnodigend, dát is Public Support’

‘De open en uitnodigende toon van de Public Support-vacature sprak me direct aan. Verder trok de belofte van afwisseling me. Hoewel ik als directie- en bestuurssecretaresse altijd wel in vaste banen had gewerkt, houd ik ervan om regelmatig weer de uitdaging te zoeken. Inmiddels werk ik nu bijna drie jaar bij Public Support bij veel verschillende organisaties. Zo leer ik nieuwe bedrijven, mensen en culturen kennen. Precies wat ik wilde!

Menselijk en vakinhoudelijk

Ik heb natuurlijk niet voor niets voor het traineeship gekozen. Ons vak verandert van dag tot dag dus ik wil bijblijven. Dat kan met de trainingen die bij het traineeship horen. Vooral de trainingen op het menselijke vlak boeien me. Laatst gingen we dieper in op ons eigen karakter en hoe je daardoor functioneert in een team. Die nieuwe zelfkennis helpt me om die klik met mensen te vinden en ze optimaal te ondersteunen. Ook heel leuk vind ik dat we binnenkort starten met een cursus Project Management Ondersteuning (PMO). Dát is vakinhoudelijk voor mij een uitdaging. Als ik het certificaat op zak heb, kan ik zomaar ingezet worden voor projectondersteuning, dit lijkt me hartstikke leuk om te doen.

Altijd ondersteund

Terwijl ik mijn werk uitvoer, weet ik dat Public Support mij steunt. Ik heb bijvoorbeeld een ontzettend goede klik met mijn regiodirecteur Eugénie. Ik kan haar altijd even bellen of appen. En we hebben regelmatig goede voortgangsgesprekken. Dan spreken we bijvoorbeeld af tijdens de lunch en gaan we er echt voor zitten. Verder heb ik veel contact met de groep collega’s die op hetzelfde moment als ik zijn begonnen met het traineeship. Ik zie hen tijdens trainingen en regiobijeenkomsten en we wisselen regelmatig tips en tricks uit via de app. Dat is nou die open en uitnodigende sfeer in de praktijk, daar zorgen we samen voor.’