Zo regel je als secretaresse het perfecte cadeau

Datum

11 februari 2024

Tijdens ons (werk)leven brengen we een aanzienlijk deel van onze tijd door met collega’s. Of het nu gaat om het vieren van een verjaardag, een jubileum of gewoon als blijk van waardering, het vinden van het perfecte cadeau voor een collega kan een uitdagende taak zijn. Hier zijn enkele tips hoe wij als secretaresses ervoor kunnen zorgen dat jouw cadeau in de smaak valt en een blijvende indruk achterlaat bij een collega.

1. Doe onderzoek

Voordat je als secretaresse een cadeau gaat kopen, is het essentieel om meer te weten te komen over de interesses en voorkeuren van je collega. Denk na over gesprekken die je hebt gehad, hobby’s die ze hebben of subtiele hints die ze hebben laten vallen. Een cadeau dat aansluit bij hun persoonlijke smaak zal altijd gewaardeerd worden.

2. Hou het professioneel

Hoewel persoonlijke cadeaus geweldig zijn, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het cadeau niet ’te’ is. Vermijd cadeaus die te persoonlijk kunnen worden. Kies eerder voor iets dat professioneel is, zoals een kwaliteitsvolle pen, een speciaal notitieboekje of een stijlvolle bureaudecoratie.

3. Personaliseer het

Voeg een persoonlijk tintje toe aan het cadeau door het te personaliseren. Dit kan variëren van het graveren van hun naam op het cadeau tot het toevoegen van een handgeschreven kaartje. Personalisatie toont aan dat je de extra moeite hebt gedaan om iets unieks en speciaals voor hen te vinden.

4. Houd rekening met hobby’s

Als je op de hoogte bent van de hobby’s van je collega, overweeg dan om een cadeau te kiezen dat hiermee verband houdt. Of het nu gaat om boeken, muziek, sport of kunst, een cadeau dat aansluit bij hun passies zal zeker worden gewaardeerd.

6. Verpak het met zorg

De presentatie van het cadeau is bijna net zo belangrijk als het cadeau zelf. Kies een mooie geschenkverpakking en voeg een persoonlijk tintje toe, zoals een lint of een decoratief kaartje. Een mooi verpakt cadeau toont aandacht voor detail.

7. Overweeg groepscadeaus

Als je moeite hebt om het perfecte cadeau te vinden, overweeg dan om samen met andere collega’s een groepscadeau te regelen. Dit stelt je in staat om gezamenlijk een mooi geschenk te geven.

Leuke voorbeelden

Zoals hierboven is beschreven is een persoonlijk cadeau nu eenmaal het allerleukst. Het is dan ook lastig om een écht goed advies over een cadeau te kunnen geven. Het hangt bijvoorbeeld van het budget af, hoe goed je iemand kent en voor welke gelegenheid het cadeau is. Hieronder hebben we echter enkele voorbeelden neergezet die je misschien wat inspiratie kunnen geven.

  1. DIY koffie- of theepakket: Stel een pakket samen met hoogwaardige koffiebonen of thee, een mooie mok en wat lekkernijen. De échte koffie- of theeleut zal dit ongetwijfeld waarderen.
  2. Persoonlijk notitieboekje: Laat notitieboekjes bedrukken met hun naam of initialen voor een persoonlijk tintje. Laat op de eerste bladzijde collega’s wat aardig schrijven over de persoon die het boekje ontvangt.
  3. Kookboek: Een kookboek met eenvoudige en heerlijke recepten voor wat culinaire inspiratie.
  4. Abonnement op een tijdschrift of online cursus: Iets waar ze van kunnen genieten in hun vrije tijd.
  5. Good old cadeaubon: Het is misschien voor de hand liggend, maar een cadeaubon in combinatie met iets persoonlijks is altijd goed! 
  6. Schrijf een kaartje: Een kaartje met een mooie tekst of leuke anekdote in combinatie met enkele complimenten vind iedereen leuk om te krijgen. Een leuk, persoonlijk kaartje past ook perfect in combinatie met alle bovenstaande cadeau’s.

Conclusie

Wat voor geschenk je ook aan iemand geeft, zorg ervoor dat het persoonlijk is en dat je aandacht hebt gegeven aan het cadeau. Daar draait het om. Iedereen vindt het namelijk leuk als er nagedacht is over een cadeau. Succes! Meer weten over het secretariële vak en Public Support? Klik hier!