Lees hier de ervaring van Marja Eding, Topsupporter bij Public Support.

‘Ik neem regelmatig deel aan de zaterdagtrainingen en ben ervan onder de indruk hoe we ook bij onze regiobijeenkomsten dieper ingaan op het vak. In mijn hele carrière heb ik nog nooit meegemaakt dat een werkgever mijn ontwikkeling zo op de voorgrond zet.’

‘Ik had een paar jaar geleden niet kunnen bedenken dat ik bij een detacheringsbureau zou werken. Ik solliciteerde op een functie als bestuurssecretaresse bij Public Support, zonder dat ik wist dat het om detachering ging. Ik werd heel warm ontvangen en er werd meteen vertrouwen in mij uitgesproken. Dat alles voelde heel goed, dus toen Public Support vroeg of ik bij de club kwam, kon ik alleen maar ‘Ja, dat doe ik!’ zeggen. De afwisseling van opdrachtgevers, waarvan ik eerst dacht dat het niet bij me zou passen, bevalt heel goed. Ik houd ervan om in nieuwe situaties uit te zoeken hoe iets werkt en ik maak graag kennis met nieuwe mensen. Kortom, ik voel me als een vis in het water.’

Focus op ontwikkeling

Ik vind het mooi hoe je je binnen Public Support kan ontwikkelen, zo neem ik regelmatig deel aan de zaterdagtrainingen. Die trainingen zijn gewild maar als je je op tijd inschrijft, lukt het meestal wel. Zo volgde ik een training over leiderschap en autoriteit en binnenkort een over groepsdynamica. De kennis die ik opdeed bij een training over koninklijke onderscheidingen kan ik inzetten als ik op een bestuurssecretariaat terechtkom waar kabinetszaken tot mijn takenpakket behoren. Ook tijdens de regiobijeenkomsten van Public Support leer je veel bij. Naast lekker eten en gezellig samenzijn, gaan we er ook altijd dieper op de inhoud in. Bijvoorbeeld laatst met een uitleg over lean werken of de Omgevingswet. Dat vind ik heel leuk. Ik heb in mijn hele carrière nog nooit meegemaakt dat een werkgever mijn ontwikkeling zo op de voorgrond zet.

Echte waardering

Inmiddels werk ik nu voor de vierde keer als griffiemedewerker bij de raadsgriffie van een gemeente. Tussendoor heb ik nog andere ondersteunende functies bij verschillende gemeenten vervuld. Dat bevalt van beide kanten heel goed. Dat is het mooie aan dit werk. Je bent echt nodig op de plekken waar je komt. Je wordt met open armen verwelkomd en bij vertrek wordt er altijd zo hartelijk afscheid van je genomen. Je voelt je echt gewaardeerd. Ik had afgelopen jaar geen betere stap kunnen zetten.’