‘Als je echt omhoog zit, kun je gerust Public Support Business bellen’

‘Als je echt omhoog zit, kun je gerust Public Support Business bellen’

TeekensKarstens advocaten notarissen adviseert en begeleidt Nederlandse en internationale bedrijven en instellingen en particulieren met specialistische vraagstukken op het gebied van ondernemen en vastgoednotariaat. Caroline Dignum is HR Business Partner bij dit advocatenkantoor. Caroline vertelt waarom zij graag secretaresses inhuurt van Public Support Business.

Goed situaties inschatten

Als er binnen de advocatuur iets moet gebeuren, moet het vaak ook direct gebeuren. Je hebt dan iemand nodig die direct van aanpakken weet en die situaties goed in kan schatten. De secretaresses die bij Public Support Business werken, hebben over het algemeen voldoende kennis om in te schatten waar hun eigen grenzen liggen. Bij secretaresses die die ervaring – nog – niet hebben, zie je dat ze eerder zaken uitproberen. Dat is in een business als de onze, met alle belangen die er spelen uit den boze.

Flexibel in locatie en in tijd

Wat ook heel prettig is, is dat de secretaresses heel flexibel zijn, zowel in locatie als in tijd. Ik heb nu twee keer een secretaresse gehad die op een fikse afstand van onze kantoren in Leiden, Amsterdam en Alphen aan den Rijn woonde, maar dat vormde geen enkel probleem. Ook in hun tijd zijn ze heel flexibel. Stel dat er een procedure loopt en er moet nog iets de deur uit, dan blijven ze op kantoor om het werk af te maken. Iets laten liggen en morgen weer oppakken gaat hier meestal niet. Die flexibiliteit werkt natuurlijk wel twee kanten op: als het werk het toelaat en iemand moet om welke reden dan ook eerder weg of kan pas later op kantoor komen, dan is dat ook geen enkel probleem.

Vooraf goed afstemmen is heel belangrijk

Het is heel belangrijk vooraf goed af te stemmen met de regiodirecteur van Public Support Business wat nodig is, welk type secretaresse binnen het team past. Als je bijvoorbeeld spreekt over ondernemingsrecht, dan is het handig een secretaresse in het team te hebben die zelf in een grote onderneming heeft gewerkt en die weet wat er kan spelen op juridisch gebied. Mijn ervaring is dat dit heel goed uitpakt en dat de regiodirecteur dit goed aanvoelt.

Gepokt en gemazeld

Het werken met gedetacheerde medewerkers geeft veel flexibiliteit. Wij hebben veertien eigen secretaresses, maar op het moment dat het echt nodig is, is het fijn om er iemand bij te kunnen halen met een dosis ervaring, die het vak verstaat en zich niet gek laat maken door de omgeving. Als je echt omhoog zit, kun je gerust Public Support Business bellen. Ik weet gewoon dat ze ermee aan de slag gaan en niet rusten voor het is opgelost. Eén keer was de nood bij ons erg hoog. Ik belde ’s ochtends Eugénie, de regiodirecteur waar wij contact mee hebben en ’s middags stond ze op de stoep met een kandidaat. Die kon direct blijven. Hoe fijn is dat?

Een snelle en heel goede oplossing

Wat mij opvalt is dat de secretaresses die wij gehad hebben heel makkelijk en snel hun weg vinden. Dat zit ‘m aan de ene kant in de persoonlijkheid en het stuk voorselectie dat wordt gedaan en aan de andere kant in het managen van de verwachtingen van de secretaresse zelf. Voor ons is het werken met Public Support Business een snelle en heel prettige oplossing.

Meer weten?

Ben je op zoek naar een secretaresse? Wij helpen je graag aan kwalitatieve secretariële ondersteuning op detacheringsbasis. Neem gerust contact met ons op!

Call Now Button