Altijd op zoek naar nieuwe talenten om trots op te zijn

 

Als Public Support zijn wij altijd op zoek naar initiatiefrijke en vakkundige teamspelers die zelfstandig kunnen werken binnen zowel de overheid als de zakelijke dienstverlening. Wij vinden het heel belangrijk dat mensen met passie voor het vak met ons kennis willen maken. Elke vrijdag wordt een groep geïnteresseerden uitgenodigd voor een nadere kennismaking. Collega Isabelle Heemskerk vertelt hoe dat traject eruitziet.

Motivatie en passie van niet te onderschatten waarde

Als je ons een sollicitatiebrief stuurt, wordt die allereerst gelezen door onze regiodirecteuren. Zij kijken naar de ervaring die uit je cv spreekt, maar je motivatiebrief is minstens zo belangrijk: heb je passie voor het vak en hou je van de afwisseling die detachering je biedt? Omdat een brief en een cv natuurlijk nooit een heel verhaal vertellen, volgt vaak een telefoontje voor een eerste kennismaking met een regiodirecteur. Voelt dat gesprek aan twee kanten goed, dan word je uitgenodigd voor het vervolgtraject.

Extra vroeg paraat

Op vrijdag zijn alle genodigden welkom voor een persoonlijke kennismaking. Het secretariaat begint die dag extra vroeg, zodat je niet voor een gesloten deur staat. De kandidaten komen immers uit het hele land en de meesten zijn al ver voor de aangegeven starttijd bij ons op kantoor. Logisch, je weet immers niet wat het verkeer doet en je wilt natuurlijk niet te laat te komen. Dat begrijpen we maar al te goed. We ontvangen je met een lekker kopje koffie of thee in onze zitruimte en proberen je echt op je gemak te stellen.

Kleine teams met een open sfeer

Om 9 uur beginnen we met een presentatie. We willen graag laten zien wie wij zijn en wat we voor je kunnen betekenen, en hopen natuurlijk dat er een wederzijdse match is en dat we je kunnen enthousiasmeren om bij ons te komen werken. Wij werken met kleine en open teams, met veel persoonlijke aandacht en mogelijkheden tot ontwikkeling. We willen echt dat je je bij ons op je plek voelt en vooral ook blijft voelen. Ondanks dat we elkaar niet vaak zien zijn we echt collega’s van elkaar. We blijven ‘live’ met elkaar in contact door onze regiobijeenkomsten, het zomerfeest, onze nieuwjaarsreceptie en natuurlijk het jaarlijkse VOS-congres. Natuurlijk krijgt iedereen uitgebreid de tijd om vragen te stellen. Na deze presentatie volgt er voor de trainees nog een tweede presentatie die uitleg geeft over het traineeship. De rest van de groep gaat terug naar het zitgedeelte.

Op zoek naar de match

Na de presentatie word je opgehaald voor een gesprek met twee van onze regiodirecteuren. Ook in dit gesprek zoeken we naar de match tussen jou en onze organisatie en natuurlijk de verbinding met onze opdrachtgevers. We willen heel graag weten wie jij bent, wat bij je past en voor welke organisaties je zou willen werken. Omdat een goede beheersing van de Nederlandse taal nu eenmaal hoort bij het secretaressevak, volgt na het gesprek nog een taaltest.

Is er een klik?

Aan het begin van de middag ronden we het programma af. ’s Maandags nemen we contact op. Hebben wij het idee dat er een klik is, dan hopen we dat die klik wederzijds is en zouden we het leuk vinden als je voor een tweede gesprek langskomt. Hebben we dat gevoel niet, dan leggen we je natuurlijk uit waarom dat zo is. Tijdens het tweede gesprek leren we elkaar nog verder kennen. De maandag na het tweede gesprek hebben we opnieuw telefonisch contact. We delen beiden hoe we ons contact hebben ervaren. Is de klik wederzijds, dan gaan we praten over salarissen en andere voorwaarden. Als iedereen akkoord is, regelen we de formaliteiten. We zijn altijd blij een nieuw talent te verwelkomen en gaan dan ook met veel plezier op zoek naar passende opdrachten.

Meer weten?

Wil je ook aan de slag als secretaresse? Neem dan gerust contact met ons op! Wij zijn altijd op zoek naar onbevangen en initiatiefrijke teamspelers.

Call Now Button